Familie

Voor iedere levensfase

Wat als je wilt gaan trouwen? Kinderen krijgt? Of wanneer je ziek wordt?

Zomaar een aantal situaties in een mensenleven. Bij iedere levensfase kun je bij ons terecht. Op die manier ben je op de hoogte van de mogelijke gevolgen en kun je ervoor kiezen één en ander vast te laten leggen.

Trouwen

Wanneer je bezig bent met het trouwen of zelfs al bent druk bezig met het plannen van de grote dag, denk je niet meteen na over het vastleggen van afspraken bij de notaris. Toch is het niet in alle situaties verstandig om in gemeenschap van goederen te trouwen. Stel dat je een eigen bedrijf of privévermogen hebt, dan kan het verstandig zijn om huwelijkse voorwaarden op te laten stellen vóór je huwelijk. Mocht je al zijn getrouwd en toch graag de afspraken vast willen laten leggen, dan kun je ook huwelijkse voorwaarden tijdens het huwelijk opstellen.

Vanaf 1 januari 2018 is het nieuwe huwelijksvermogensrecht in werking getreden. Wat samen tijdens het huwelijk wordt opgebouwd, dat is gemeenschappelijk. Het vermogen dat voor het huwelijk privé was, blijft dit na het huwelijk. Er wordt gesproken van een beperkte gemeenschap van goederen. Deze gemeenschap bestaat uit alle goederen en schulden die tijdens het huwelijk door de echtgenoten zijn verkregen. Alles wat voor het huwelijk gezamenlijk was, valt ook in deze beperkte gemeenschap. Buiten deze gemeenschap valt het voorhuwelijks privévermogen, erfenissen en schenkingen. Let dus goed op wat gemeenschappelijk wordt en wat niet!

Samenleven

Ga je samenwonen met je partner? Wil je hierbij afspraken maken? Deze afspraken kun je in een samenlevingscontract vast laten leggen bij de notaris. Een samenlevingscontract heeft veel voordelen.

Partnerschapsvoorwaarden

Ook wanneer je niet gaat trouwen, maar jullie je wel laten registreren als partners bij de gemeente, kun je afspraken laten vastleggen. Het geregistreerd partnerschap heeft in principe dezelfde (financiële) gevolgen als een huwelijk.

Advies

Is er in jouw situatie sprake van één van deze situaties? En heb je hier vragen over? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op en laat je gratis en vrijblijvend adviseren.

Kinderen

Ook wanneer je kinderen krijgt, is het verstandig bepaalde zaken te regelen. Wie moet er voor jullie kinderen zorgen als jullie beiden iets overkomt? Wat als je samen gaat wonen en jullie beide al kinderen hebben? Deze en andere situaties kunnen zich voordoen. Zorg ervoor dat jullie wensen op tijd vastleggen, dit kan onder andere in een testament.

Schenken

Met een schenking op papier kun je, je eigen vermogen verkleinen en een ander in de toekomst goed achterlaten. Wij weten hier alles van en kunnen je over de voor- en nadelen vertellen. Wanneer je dit wenst kunnen wij een schenkingsakte voor je opstellen.

Ziekte & onmacht

Ziektes, ongevallen en ouderdom kunnen vervelende situaties met zich meebrengen waarin je niet meer in staat bent om alles zelf te doen. Het is daarom belangrijk om op tijd na te denken over wie je belangen eventueel gaat behartigen mocht je in zo’n situatie terecht komen. Hiermee bescherm je zowel jezelf als je eventuele partner voor vervelende situaties. Mocht het om juridische redenen toch te laat zijn, dan nog kunnen we meedenken en je helpen om de grip op het leven te behouden.

Nalaten

Wanneer je komt te overlijden, geeft het nabestaanden duidelijkheid wanneer er een testament is opgesteld. Hierin kun je aangeven wie de nalatenschap mag afwikkelen en wie je begrafenis mag regelen. Ook kun je erfgenamen benoemen in je testament. Daarnaast kunnen wij je nabestaanden ook bijstaan bij het afwikkelen van de nalatenschap.

Let op! U verlaat de site van Yvon. X Doorgaan